Angyal lexikon

Arkangyalok leírása:


Michael Arkangyal:

Neve a héber „mi ká él” = „ki olyan, mint az Isten?” kifejezésből ered. (Az el képző a nevek végén mindig az Istenhez való tartozást jelenti.) Ő a legerősebb a hét fő angyal közül. A Mennyei Seregek vezére, és az Angyali Szent-Háromság tagja. Az egyes számot, a vörös színt, a tüzet, és a napot társítják hozzá, mint jelképeket. Ezen kívül mindig kardjával ábrázolják, amivel megóvja az emberiséget. Első fontos megbízatása, a Mindenható ellen lázadó angyalok seregének leverése volt. Felesküdött a gonoszság ellen, ezért ő volt, aki leereszkedett a Földre, Abyss kulcsával a kezében, és bezárta a Sátánt ezer évre: "És Mihály leereszkedett a Mennyekbõl Abyss kulcsával és egy nagy lánccal a kezében. Õ Elfogta a Sátánt, akit hívtak Ördögnek és Sátánnak is és bezárta õt ezer évre. És lehajította õt Abyss-ba, és bezárta és lepecsételte õt." (Kinyilatkoztatás 20:1-3)
Ha szükséged van egy kis támogatásra, ha elvesztetted minden motivációd, ha erőtlennek érzed magad, bátran fordulhatsz Michael-hez. Mindig segíteni fog, csak kérned kell.


Gabriel Arkangyal:

Héberül: Gábri-Él, melynek jelentése: "Isten embere", "Isten ereje" vagy "Isten erősnek bizonyult". Gabriel az Angyali Szent-Háromság legsokoldalúbb tagja. Nőies, finom természete, és megjelenése miatt sokszor nőként ábrázolják. Ez azért van mert szorosan kötődik az édesanyákhoz, szívén viseli minden kismama sorsát. Minden lelket személy szerint ismer, mert találkozik velük, mielőtt megtestesülnének. A legenda szerint, mielőtt leszületünk, mindannyiunkra rábíz egy-egy titkot, egy feladatot, ami az életünk részévé válik. Miután átadta az információt, mutató ujjával lepecsételi azt. Ezért van kis, függőleges mélyedés minden ember ajka felett. Ezen kívül, Ő Isten hírhozója is. És mint olyan, egyszer jó, másszor rossz hírt kell közölnie. Jó hír volt, amikor elmondta Zakariásnak, hogy fia születik, majd Máriának szintén megjövendölte hogy ő lesz a legnagyobb Tanító édesanyja. De Ő volt az is aki Uriellel ellátogatott Szodomába és Gomorába, hogy figyelmeztesse Lótot, a bűnős városok hamarosan elpusztulnak. Az emberek a kettes számot, a kék és fehér színt, a víz elemet, az ezüstöt, és a holdat társítják hozzá. Valamint szívesen ábrázolják festményeken, rajzokon kedvenc virágával, a liliommal.
Ha bármilyen lelki problémád támad, nyugodtan fordulj hozzá. Nála jobban senki nem ismeri az emberi természetet. Tudja, hogyan csaljon az arcodra mosolyt, ha elemészt a szomorúság.

Azrael Arkangyal:

Nevének jelentése: „Isten segítsége”. Elsődleges feladata segíteni az emberi lelkeknek, hogy a test fizikai halálakor átjussanak a Mennyek birodalmába. Ő az aki minden ember nevét feljegyzi, majd kitörli, amikor meghal. Ezért sokszor könyvvel, vagy tekercsekkel is ábrázolják. Az iszlám világban úgy tartják, négy arca van, testét pedig szemek és nyelvek borítják. (Ez a holt lelkekre utal, mivel ő az átjáró őrzője.) Azrael vigasztalja a fizikai létezést épp maguk mögött hagyó haldoklókat, Ő biztosítja a szenvedésmentes halált, és segíti az újonnan érkezettek beilleszkedését a másvilágon. A halott rokonságának megvigasztalása és mély gyászuk enyhítése szintén az Ő dolga, a hátramaradott családtagok fájdalmát gyógyító energiákkal és Isteni fénnyel csillapítja, s ugyanezen eszközökkel éri el, hogy megbirkózzunk a veszteség kínjaival, és idővel továbblépjünk. Ezen kívül Ő felügyeli a szférák közötti átjárást, valamint azokat a fátylakat, amik Istent hivatottak elrejteni, a teremtményei elől. Azrael és Gabriel olyanok mint az édestestvérek. Egyidősek, és feladataik gyakran keresztezik egymást, ezért sokszor közösen is oldják azokat meg.
Azraelnek sok szimbóluma van az emberek képzeletében: koponya (az értelem, érzelem, a szellem, az ego lakhelye), a kasza, a csuklyás alak, tekercsek, könyv, lámpás...stb.
Ha eltávozott egy szeretted, és nem bírod el a gyász súlyát, nem érted miért kellett meghalnia, szeretnél vele még utoljára beszélni, akkor Azraeltől kell segítséget kérned. Ezen kívül, ha le szeretnéd zárni az életed egy bizonyos szakaszát, vagy úgy érzed rossz a közérzeted, esteleg beteg vagy, megátkoztak, sötét dolgok munkálkodnak benned, akkor is fordulhatsz hozzá bizalommal, segíteni fog.

Raphael Arkangyal:

Nevének jelentése: „Isten meggyógyított”, „Isten meggyógyít” a héber rapha: „gyógyítani” és az el: „Isten” szavakból alakult ki. A legenda szerint eredeti neve Labbiel volt. Raphael védelmezi az utazókat, és segít a betegeknek, valamint Ő a közvetlen főnöke az Őrangyaloknak. A Mennyei Seregek szanitéce, aki kiválóan ért a gyógyításhoz, és a gyógyfüvekhez, valamint a különböző ágú tudományokhoz. Mindig nagyon kedves, türelmes, szeretetteljes az emberekkel, és az angyalokkal is.
A zöld színt rendelik hozzá, ami az élet lüktetését, a megnyugvást, és a gyógyulást hordozza magában, valamint a szívcsakra színe. De nem is csoda, hiszen többnyire zöldes derengés kíséri a jelenlétét. Léte szorosan összefonódott a természettel. Kezében a festményeken, ikonokon gyakran tart pálcát, melynek végén az orvoslás jelképe, a két egymásba tekeredett kígyó és a szárnyak díszelegnek. Ezen kívül gyakran ábrázolják utazási kellékekkel, és a smaragdot, valamint a hármas számot is hozzá társítják.
Amikor gyógyulásért vagy gyógyító képességeink megerősítéséért fohászkodunk (legyen akár testi, akár lelki problémánk), esetleg szeretnénk épségben utazni, gondoljunk rá. Segíteni fog, hogy összeszedettek legyünk, és összhangba kerüljünk magunkkal és a környezetünkkel. A belső, azaz spirituális utazáson résztvevőket lelki útmutatással támogatja, segít megkeresni az igazságot. Hívhatjuk a harmadik szem felnyitásához is a spirituális energiák felé. Amikor otthonunkat nem kívánatos gonosz szellemek, esetleg démonok lepik el, és angyali segítséget kérünk, álltalában Ő fog megérkezni Michael arkangyalal karöltve, hogy rendet tegyen. Ebben Ők a legtapasztaltabbak.

Uriel Arkangyal:

Nevének jelentése: 'Isten fénye' ez utal arra, hogy ő is a tűz angyala, és megvilágítja utunkat. Jelmondata: A Szeretet a tűz hevével lángol. Ő az angyalok prófétája (a jövőbe látó), akit sokszor szintén tekercsekkel ábrázolnak, mivel rávilágít a helyzet lényegére, előrejelzéseket ad életeseményeinkkel kapcsolatban, így figyelmeztet különböző veszélyekre. Uriel hívta fel Noé figyelmét a közelgő veszélyre, Ő juttatta el a Kabbalát az emberekhez, valamint Ő volt az is, aki Gabriellel elment Szodomába és Gomorrába az ítélet végrehajtása előtt. (Gyakran dolgozik együtt vele és Michael-el.) Ezen kívül, őrzi az Akasha-krónikát, valamint a pokol kulcsait, amit legközelebb csak az Ítéletnapon fog használni. Társított színei a vörös és a lila. Ami az alkotásra is utal. Uriel oda van a művészetekért, ezért nagyon patronálja a zenében, irodalomban jeleskedő embereket. Raphael-lel együtt a legokosabb arkangyalok egyike. Segít ha elbizonytalanodunk, és ha nehéz döntéseket kell meghoznunk. A tűz elemen kívül, a villámlás is hozzá tartozik. A villámok gyors, eget áthasító ereje, benne is megnyilvánul, amikor épp le kell sújtania a bűnösökre. Kérd Uriel segítségét, ha bizonytalan vagy akár magadban, akár a jövődet illetően, ha félelmeid eluralkodnak rajtad, ha túlzásokba esel, és nem találod az okát, ha magadra maradsz vihar idején. Arra tanít, hogy fejleszd ki belső biztonságodat, ellenállva az élet nyomásának. Fontos légy ne fontoskodó! Történjen veled bármi az életben, hozz akár jó, akár hibás döntéseket, mindig találj vissza önmagadhoz és a feladathoz, amiért e világra jöttél.

Haniel Arkangyal (Teljes nevén Hadraniel.):

Hániel nevének egyik jelentése: 'Isten dicsősége'. Ő a legmélyebb isteni szeretet hírhozója, a Fényességek Vezére. Ő áll legközelebb Istenhez, és mivel a szívcsakra őrzője, így a közvetítései mindig egyenesek és tiszták. Leggyakrabban női alakban jelenik meg, ez a leginkább kedvére való. Végtelenül megértő, és gyengéd, akár egy gondoskodó anya, feladata, hogy segítsen megteremteni belső harmóniánkat, és hogy ezáltal felszínre hozza rejtett képességeinket is. Haniel támogatásával képesek leszünk értékelni természetes ciklusainkat, hangulatainkat és életritmusunkat. Segít, hogy elfogadjuk magunkat mindenestül, jó tulajdonságainkkal, kellemetlen vonásainkkal és árnyoldalunkkal együtt. Az emberek legtöbbször rózsaszínes-lilás fényben ábrázolják, ami szintén a közvetlenséget, a baráti hangvételt jeleníti meg. Haniel egy angyali pszihológus, aki segít rendbe tenni életünket, ha úgy érezzük, kicsúszott a lábunk alól a talaj.
És természetesen ha magunkkal megbékélünk, akkor a környezetünkkel is megtaláljuk a megfelelő hangvételt, könnyebben, gördülékenyebben tudunk majd kommunikálni.
Haniel üzenete: "Fontos, hogy bízz a megérzéseidben, intuíciódban és benyomásaidban, és hallgass rájuk. Tölts el egy kis időt egyedül a természetben, hogy továbbfejleszd a képességedet. Kerüld a durva helyzeteket és a gyógyszereket. Szólíts bármikor és bárhol, és én segítek szerencsés ételeket, italokat, társakat és tevékenységeket választani. Tudd, hogy nyugodtan átélheted az érzelmeket, hiszen ez az érzékenységedhez tartozik."

Metatron Arkangyal:

A Metatron név értelme nem egészen tisztázott, hiányzik a más angyalok neve végén fellelhető -el végződés (ahogy angyaltestvére, Sandalphon nevéből is). Az el szócska a héber El Elyah kifejezésben bukkan fel, ami azt jelenti „Ábrahám mindeneket szerető Istene”.
Magyarán az arkangyalok nevéből kiderül, mi a feladatuk, mert a szóvégi -el jelzi, hogy Istenhez tartozók. Az angyal szó önmagában csak azt jelenti, „Isten hírnöke”.
Metatron rendhagyó neve bizonyára szokatlan származásával függ össze, hiszen így csak két, emberből lett angyal neve végződik. A Metatron név egyes vélekedések szerinti értelme „az Isten trónusa mellett álló”, mások szerint pedig Isten egyik titkos neve. Metatront gyakran illetik a Jelenlét angyala titulussal is (Isten jelenlétének bizonysága). Ő a legfiatalabb arkangyal, mert más arkangyaloknak köszönheti a létét. Heves vérmérsékletű, energikus arkangyal, aki fáradhatatlanul igyekszik segíteni a Föld lakóinak. Az ég és a föld között közvetít, mivel bőséges tapasztalattal rendelkezik mindkét világról. Mint tapasztalt "églakó", segít a földi emberrel megértetni a mennyei nézőpont alapelveit, és igyekszik minket megtanítani, miképp érdemes együttműködnünk az angyalokkal.
Metatron legalább ekkora elkötelezettséget érez a gyermekek iránt, különösen a spirituális vénával megáldottak sorsát viseli a szívén. A legrégibb írásokban Isten mutatóujjának is nevezik, ő mutatja meg a hegy csúcsáról Mózesnek az ígéret földjét, és halad a zsidók, Izrael gyermekei előtt a pusztában. Ma is szívesen vezeti jó irányba a gyermekeket, mind a Földön, mind a mennyben. Metatron vigyáz a hiperaktivitás, a csapongó figyelem és a sűrű hangulatváltozások tünetegyüttesét mutató gyermekekre, igyekszik a kicsiket, a szüleiket és a velük foglalkozó orvosokat, kutatókat rávezetni a Ritalin és a pszichoaktív megoldások alternatíváját jelentő eljárásokra.
Metatron pártfogolja az elhunyt gyermeki lelkeket a túlvilági beilleszkedésük során, és támogatja az élő gyermekeket. Segít nekik megszeretni önmagukat és leküzdeni szétszórtságukat. Ugyancsak Metatronnak köszönhetjük, hogy a rátermett gyermekek ráébrednek szellemi elhivatottságukra, elfogadják és tökéletesítik küldetésüket, spirituális képességeiket.
Metatron energiái rendkívül magas rezgésszámúak és koncentráltak, akár a lézersugarak. Igencsak motivált az eredményességben, ezért bármikor hajlandó támogatni az embert a halogatás és egyéb kibúvók leküzdésében, szívesen hozzásegít, hogy végre valóban előreléphessünk. Elmélyült gondolkodó, közreműködésével könnyebben megérthetjük mások cselekedeteinek indítékait, és a különféle élethelyzeteket. Megjelenése során leginkább aranyszínű fényt áraszt, ami olyan megnyugtató és melengető, akár a kova tavaszi napsütés. Ő az aki megtapasztalta az emberi létet is, tehát Gabriel mellett ő áll legközelebb az emberekhez. Bátran fordulhatsz hozzá, ha úgy érzed meg kell tisztítanod a tested-lelked, ha szeretnéd kitárni a szíved, és lehetővé tenni, hogy az energia gondtalanul áramoljon a chakráidon kersztül. Segíteni fog összpontosítani, és felülemelkedni a hétköznapok ingoványos talaján.

Jophiel Arkangyal:

Nevének jelentése: 'Isten gyönyörűsége'. A művészetek pártfogója. Feladata, hogy rávezesse az embereket, az élet apró szépségeinek tiszteletére és csodálatára. Jophiel szívesen mentorálja az elveszett művészeket, és Gabrielel együtt hoz nekik ihletet, ha teljesen kiüresedettnek érzik magukat. Ő segít, hogy megtaláljuk a szépséget otthonunkban, munkánkban és kapcsolatainkban. Segít, hogy visszafogjuk magunkat a nagy rohanásban, és kicsit kiélvezzük a jelen nyújtotta csodákat, hogy közelebb kerüljünk Isteni mivoltunk alkotó, teremtő oldalához. Letisztultságot, szeretetet, bölcsességet hoz az életedbe, ha kéred, és segít, hogy valóban megvalósíthasd önmagad. A közvetítéshez használhatsz hegyikristályt, ami Jophiel kedvenc ásványa. Tökéletesen befogadja, és áramoltatja az erejét viselőjébe a koronacsakrán át. Nem hiába a tökéletesség szimbóluma. Jophiel az emberek előtt általában lilás-arany derengésben szokott megjelenni.

Camael Arkangyal:

Nevének jelentése: "Istent meglátó". Camael a legellentmondásosabb angyalok egyike. A druida mitológiában a Háború angyala. Ő testesíti meg a kiteljesedést. Egyszerre fény, és árnyék. Nevét azért kapta, mert látja Isten mindkét arcát. Látja a jót, és látja az ítélethozót. Mindig részt vesz a teremtés folyamatában, illetve az ítéletek végrehajtásában. Michael mellett Ő foglalja el az egyik legbefolyásosabb posztot a Mennyei Seregek élén, ha úgy tetszik, Michael jobbkeze.
Ezzel arra tanítja az embereket, hogy nincs szükség folytonos bíráskodásra, vagy felesleges önmarcangolásra. Vannak esetek, amikor csupán el kell fogadnunk azt, hogy az események láncolata túlmutat elménk teljesítményén. El kell fogadnunk lényünk kétélűségét. Meg kell élnünk a bennünk burjánzó jóságot, ugyanakkor nem szabad elnyomnunk a lappangó rosszat sem. Mert mi történik a nyomás alatt tartott dolgokkal? Előbb, vagy utóbb felrobbannak. Meg kell tanulnunk kezelni. Lehet, hogy a harag, fájdalom és szomorúság érzése, vagy más traumatikus képek, érzések, korábbi életeid szörnyű emlékei bukkantak fel a mindennapjaidban, amelyekkel nehezen tudsz szembenézni. Kollektív múltbeli és jelenlegi események is érintik most tudatodat, amelyek az egész Föld átalakulásában és egy új energiaszintre való jutásában is fontos szerepet játszanak. Mindezt nyugtalanítónak és elidegenítőnek érezheted, de ne told el magadtól ezeket az érzéseket és félelmeket, mert így csak erősebbek lesznek és akadályozzák a fejlődésed.
Az utak őrzőjének is szokták nevezni, mert szívesen segít mind átvitt, mind a tényleges értelemben az élet útjain haladóknak. Segít ápolni az emberi kapcsolatokat. Camael legtöbbször narancs színekbe burkolózik.

A Mennyei ikrek - Baamiel és Baraquiel:

A mennyei társadalomban is, épp úgy mint az embereknél, vannak olyan angyalok, akik egy időben születtek, ezért képességeik, személyiségük is függ egymástól. Ilyenek a "Vihar Ikrek", Baraquiel és Baamiel.
Baraquiel (Baraqiel): Ő az idősebb "testvér", ezért a nevét többen ismerik. Ő a pecsét vörös oldala. A villámlás angyala, és Ő az illetékes az elektromosság minden fajtájával kapcsolatban is. Általában a villámcsapás okozta károk ellen hívják, Baamiellel, a mennydörgés angyalával együtt. Baraquiel ugyan olyan természettel rendelkezik, mint az általa jól ismert és uralt elem: a villámlás. Erős, megbízható, néha vehemens. Az Ég minden titkát ismeri, jártas az asztrológiában és az asztronómiában is.
Baamiel: A pecsét kék oldala. Ő a mennydörgés angyala. A vihar veszélyeinek elhárítására Baraqiellel együtt szokták hívni. Testvéréhez képest bár nyugodtabb, megfontoltabb, őt sem lehet higgadt természetűnek bélyegezni. Olyan akár a víztükör. Látszólag csendes, de mélyen, nagy erők munkálkodnak benne.
Mindketten a Figyelők közé tartoznak. A Figyelők olyan égi segítők, akik nem csak információkkal szolgálnak, de alászállnak, hogy halandó embereket segítsenek, megtanítva őket elemük erejének használatára és más egyéb dolgok elsajátítására.

Jeremiel Arkangyal:

Nevének jelentése: "Isten kegyelme". Az ősi zsidó szövegekben Isten hét legfontosabb angyala közt említik. Neve elsősorban arra a különleges kegyelemre utal, amiben Isten a látó embereket részesíti.
Jeremiel felel a profetikus látomásokért, és a Mennyei Szférába újonnan érkező lelkeknek segít áttekinteni az épp maguk mögött hagyott életüket. Az élőknek szintén nagy szolgálatot tesz, amikor segít végignézni életük már lepergett eseményeit. Amennyiben önvizsgálatra szánjuk el magunkat, mert szükségét érezzük, hogy ezután másként éljünk, s pozitív irányú eligazításra vágyunk, szólítsuk Őt. Segít félelem nélkül felmérni múltunkat, és levonni a történtek tanulságait. Irányításával rengeteget tanulhatunk eddigi életünkből, sőt a jövőben lélekben megerősödve összpontosíthatjuk figyelmünket a szeretetre, és feladatainkra. Jeremiel szerint, az életút rendszeres elemzése, felülvizsgálata sokat segít a követendő ösvény kijelölésében. Az élet szépítésektől mentes felülvizsgálata a biztosíték arra, hogy több örömöd lehessen a túlvilági életben is.
I. sz. 1. században profetikus látomásaival segített Báruknak a zsidó apokrif iratok elkészítésében. Az egyik nevezetes, általa közvetített látomás a Messiással volt kapcsolatos, a másik egy utazás volt, mikor is az arkangyal a Mennyek Országának különféle szintjeire vezette Bárukot.
Jeremiel nagyon mély padlizsánlila aurája, egyszerre nyugtató és érzékeket, képességeket felébresztő hatású. Az emberek az ametisztet rendelik hozzá, mert ez a kristály, akár csak az ő ereje megtisztulást, éberséget, hoz életünkbe. Amikor segítségét kérjük, hogy rendet tehessünk életünkben, ne ijedjünk meg, ha arra ösztönöz, hogy bizonyos dolgokat leromboljunk magunk körül, átadva a helyet valami újnak, valami jónak. Sokszor megesik, hogy a félresiklott, nem célszerű események, kapcsolatok csak elszívják energiánkat de mi észre sem vesszük.

Raziel Arkangyal:

Nevének jelentése: "Isten titka", "Isten az én gyönyöröm/tudásom". A Legfensőbb Misztériumok Ura. De Ratziel, Szaraquael, Szuriel néven is említik.
Raziel szerepköre Raphaelel hasonlatos. Gyakran dolgoznak is együtt, például amikor nagy katasztrófáknál, baleseteknél sok ember megsérül. Raziel az angyali világ alkimistája, mágusa, gyógyítója. Nagyon jól kiismeri magát a gyógynövények, és kristályok világában. Ha beteg vagy, ő és Raphael nagyon hasznos öngyógyítási tanácsokkal fog ellátni. Ehhez viszont nagyon nyitott, befogadó elmére van szükség. Épp ezért Raziel szorgalmazza, hogy az emberek elméje mihamarabb megnyíljon. Segít kitágítani a tudatod, útmutatással, és gyakorlati tippekkel ösztökél. Ebből is látszik, hogy a teremtés céljai: tudás, törődés, egészség. Ő arra ihlet, hogy gyönyörűségünket leljük Isten és az ő hagyatéka megismerésében. Tehát a tudás megszerzése ne nyűg, hanem az öröm kiapadhatatlan forrása legyen. Segítsége kapóra jön az ezoterikus tanok és kinyilatkoztatások alapjainak értelmezésekor, a szent geometria, a kvantumfizika, illetve más, elvont elméletek tanulmányozása során. Az emberek a hegyikristályt rendelik hozzá, mert az tiszta, és rengeteg információt képes tárolni. Aurája többnyire fehér, némi lilás derengéssel. Raziel minden Égi és Földi tudás birtokában van, így bátran fordulhatsz hozzá akármivel. Segíthet fejleszteni a látnoki képességeket, a tisztán hallást/látást/érzékelést, kinyitni a harmadik szemet. Neki és Raphaelnek köszönhető, hogy Noé meg tudta építeni a bárkát, illetve Salamon is az ő védence, tanítványa volt.

Sandalphon Arkangyal:

Ógörögül a sandalphon szó azt jelenti, „fivér”, ami angyali testvérére utal: Metatron mellett, ő volt az aki szintén valaha emberként élt a földön. A másik legfiatalabb az arkangyalok között. Tehát ahogy Metatron, ő is sokmindenben tud Neked segíteni, mert nagyon jól ismeri az emberi létet. Támogatásával képesek leszünk úgy kimondani a saját igazságunkat, hogy senkinek sem ártunk vele. Azon kívül segít értékelnünk valamennyi csodát és győzelmet, még a legkisebbeket is. Sandalphon Arkangyal arra inspirál minket, hogy fejlesszük képességünket az együttérzéssel, a kölcsönös egymásrautaltság megértésével és az emberiség globális családjával való együttműködéssel kapcsolatban, a Földön jelenlévő élet és energia hálózatában. Nagyon szelíd, szeretetteljes lény, hihetetlen gyorsasággal képes konfliktusokat kezelni. Amikor úgy érzed, hogy egy meddő vita nem akar véget érni, és teljesen felőröl, kérd, hogy jöjjön, és nyissa meg elmétek a megoldás felé. Érezni fogod, hogy légzésed lelassul, szívverésed visszaáll a normálisra.
Aurája általában türkizkék fényben vibrál, mint egy hűsítő vizű, végtelen tenger. Nagyon muzikális, imádja a zenét, ezért folyton arra bíztat, hogy nyugtató dallamokat hallgass, vagy énekelj. Ilyenkor kerülhetsz csak igazán közel hozzá.
Az emberek a türkiz követ rendelik hozzá, ami nyakláncon viselve segít közvetlenül megnyitni a torokcsakrát (nem csak olyankor jó, amikor nem tudjuk megfelelően kifejezni magunkat, hanem mikor gyulladásban van egy betegség miatt). A türkiz helyreállítja a lelki harmóniánkat, erősíti intuíciónkat, s mivel hatására bensőleg megnyugszunk, mélyíti a meditációt is.

Raguel (Raquel) Arkangyal

Nevének jelentése: "Isten barátja".
Nevét mérhetetlen szeretetével, és reményteljes lényével érdemelte ki. Ő a veszett ügyek védelmezője, a szegények ügyvédje. Amikor már úgy érzed semmi sem segíthet, amikor reménytelen vagy, ő jön, és előnyt kovácsol a hátrányokból. Nincs számára lehetetlen, minden rosszból kicsikar egy kis jót. Teljesen pártatlan, előítéletektől mentes, és az igazság bajnoka. Segít, hogy újrakezdj, bármi is történt előtte. Ha vitás ügyed támad, ha olyan emberrel kell tárgyalnod, aki dominánsan viselkedik veled szemben, például a főnököd, hívd Raquel-t. Összeszedettséget, fegyelmezettséget, nyugodtságot, jó érveket, és megoldásokat fog hozni neked. Tekinthetsz rá úgy, mint egy jóbarátra, akire mindig számíthat az ember. A reménység angyala. És mint tudjuk, a remény mérhetetlen erőt képes adni. Ha le vagy merülve, és szükséged van egy kis inspiráló energiapótlásra, bátran kérd meg Őt. Egyszemélyben ügyvéd, edző, és terapeuta. Érdemes bölcs tanácsait megfogadni, mindig tudja, hogy mi a legjobb neked. A családi feszültséget is segít feloszlatni.
Mindig gyönyörü, meleg, barátságos arany-fehér aura lengi körül, amibe egy kis rózsaszín vegyül. A hozzá társított kövek: a rózsakvarc és a borostyán.

Sariel (ejtsd: Száriel) Arkangyal

Nevének jelentése: "Az Isteni arc/jelenlét angyala". Egyike azoknak az angyaloknak, akikről nagyon keveset tudunk. Nem véletlen. Ugyanis Sariel egy ítéletvégrehajtó. Megbünteti a bűnösöket, betartatja a törvényeket, akár egy rendfenntartó. Gyakran összekeverik Shariellel, akinek az őrzés, örködés a szakterülete, és nagyon szívesen feltölt bennünket földenergiával, ha úgy érezzük teljesen kimerültünk, legszívesebben feladnánk mindent. De nem ez az egyetlen tévedés vele kapcsolatban. Néhányan a bukott angyalok közé sorolják, ami persze nem helyénvaló, csupán munkája könyörtelenségének hozadéka. Ő az ötödik "végrehajtó", az az angyal, aki "uralkodó azon szellemek felett, akik sértik az Isteni törvényt". Valamint tagja az Azrael Arkangyal vezette, úgynevezett "szárieliták" csapatnak, akik a lelkek hazavezetésében játszanak szerepet a halál után. Sarielt a bibliában, valamint egyéb szent és apokrif irodalmakban számtalan néven említik, mint például: Suriel, Suriyel, Seriel, Sauriel, Surya, Saraqael, Sarakiel, Suruel, Surufel és Sourial. Többnyire magukat a bűnöket jelölve meg ezzel.
Legismertebb földi megjelenései: kiűzte Ádámot és Évát a Paradicsomból, átadta az Isteni tudást Mózesnek (ő volt a Mindenható hangja), valamint átkísérte Mózest és a zsidókat a szétváló Vörös tengeren.