2014

január 1.

Én vagyok az út, amin haladnod kell. A támaszod, ami segíti ingatag lépteid. Könyved vagyok, ami megsúgja a valóságot, kiapadhatatlan forrása a tudásnak.
Én vagyok a szeretet is ami körülölel, ha fájdalmad az égre kiállt. És mindig veled leszek, sosem hagylak el, amíg világ a világ...

Szeretettel: Őrangyalod

január 4.

Szinkronizáció:

Minden lénynek a földön van egy tökéletes párja. Egy lelki társa, aki szereti, segíti, óvja őt. De az emberek nagy része ügyet se vet rá, ami nem csak saját magának káros, de meg is bántja vele Őt.
Ő az Őrangyalunk.
Amikor megszületünk, Ő is megszületik velünk. Énünk része, a másikfelünk. Ő a csatorna a Felsőbb Én-hez, vagyis Isteni mivoltunkhoz. Mert bizony mindannyian Isteni géneket hordozunk, csak épp sokakban elcsökevényesedik az idő előrehaladtával. Tárd ki a szíved és az elméd az angyali világgal szemben, fogadd be azt a mérhetetlen tudást, szeretetet, támogatást, amit nap mint nap sugalmaznak számodra. Hagyd, hogy megtörténjen a szinkronizáció. Ha már összhangba kerültetek az Őrangyaloddal, utána könnyebben fogsz tudni kapcsolódni a Szférákhoz. Csak légy türelmes, gyomláld ki lelked virágos kertjéből a harag, aggodalom, szorongás, félelem és a többbi negatív dolog gyomait, hogy virágozni tudjon a szeretet, a tolerancia, a segítségnyújtás, az adni akarás virága. Ezután használd a koronacsakra mudrát, és a Mindenség kiapadhatatlan erőforrásához juthatsz.

 

2014 január 6.

Élj a mának, mert a holnap úgyis eljön. Ha nem éled át a jelent, nem lesz jövőd, amit vársz. Ne idegeskedj, ne aggódj. Minden meg fog oldódni. Rengeteg kreatív energia kering körülötted, ami csak arra vár, hogy megragadd, hogy magadhoz vonzd, és áramoltatva a testedben, csodás dolgokat tehess. Higgy, mert Te magad vagy az Élet Eszenciája.

 

január 7.

A Hit kiapadhatatlan forrás, egy mozgatórugó, egy menedék... Higgy magadban, higgy másokban, higgy a Mindenhatóban, és világok nyílnak majd meg előtted, hogy aztán térdreborulhassanak!

 

január 19.

Angyalmágia, szimbólumok:

Az emberi agy a végtelen lehetőségek tárháza. Csupán képesnek kell lennünk kiaknázni. Ebben tudnak nekünk segíteni a szimbólumok.
A különböző mágikus jelek eredendően arra lettek kitalálva, hogy általuk összegyűjtsük az energiákat, és tudjuk hasznosítani. Önmagukban ezek az ábrák, jelképek semmit sem érnének, de az emberi agyban a vizualitás segítségével gátakat szabadítanak fel, minek következtében a természeti erő szabadon áramolhat a megfelelő töltettel. Utána már csak rajtunk áll, mihez kezdünk vele. Például ha rossz a közérzeted, beteg vagy, egy szimbólummal, amihez a gyógyítást társítja az elméd, megnyithatod tudat alatt a szükséges csatornákat, hogy beáramolhasson a regenerálódáshoz szükséges erő a testedbe.

 

január 24.

A világ csak akkor válik jobb hellyé, ha mindannyian hozzá tudunk tenni, mindenki a maga módja, eszközei, és mértéke szerint. Ha folyton csak arra várunk, hogy a másik tegye meg elsőnek a lépést, ha másokra hárítjuk a felelősséget, és azzal érvelünk örökösen, hogy "de mások is ezt teszik", akkor itt semmi nem fog változni.
Mindannyian csodálatos, egyedi és megismételhetetlen alkotásai vagytok a Mindenhatónak, és mind részei az Egy Egésznek, a végtelen Univerzumnak. Ennek tudatában éljetek teljes életet, és ne veszítsétek szem elől a fejlődés, a jövőnk legfontosabb alapfogalmait, amire tudunk építkezni: erő, alázat, akarat, kitartás, hit, remény, türelem, tudás, összetartás...

 

január 25.

Azrael üzenete:

Ne féljétek a halált, mert az az élet velejárója. Ahogyan fény sem létezik árnyék nélkül, az élet sem értékelhető igazán a halál természete nélkül. Ne várjátok, de tartsátok észben az elmúlást. A halált nem ünnepelni, nem elfojtani kell, hanem elfogadni, keblünkre ölelni, akár egy régi ismerőst, akivel ritkán találkozunk, de tudjuk, valamikor hozzánk tartozott. Nincs egyik a másik nélkül. Azzal, hogy elfogadod az elmúlást, utat nyitsz a lehetőségeknek, egy teljesebb, értékelhetőbb, gazdagabb élet felé haladva.
Minden éremnek két oldala van, és bár egyszerre csak az egyiket láthatod, mindig észben kell tartanod, hogy ott a másik is, és eljön az idő, amikor azzal fogsz szembekerülni.

 

január 26.

Ha olyan jövőről álmodsz, amiben jól érzed magad, és ki tudsz teljesedni, akkor meg kell építened a hozzá vezető utat! De ne aggódj azért, ha sokáig tart. Minél többet foglalkozol vele, annál szebb és jobb lesz majd a végeredmény... Silány alapozásra nem lehet építkezni!

 

január 30.

Beszélgetés Gabriellel:

A feladatok csak addig tűnnek bonyolultnak, amíg meg nem oldottuk őket. Elindulni az úton, mindig nehezebb, mint bejárni és eljutni a kitűzött célig. Ezért nem kell úgy érezned, hogy csalás, ha segítséget kérsz másoktól, legyenek akár emberek, akár angyalok. Egy kis plusz energia, egy kezdőlöket, egy apró segítség a megoldáshoz nem fogja gátolni a fejlődésed, csak megrövidíti a ráfordított időt.

"Kérjetek és megadatik."

 

február 10.

Beszélgetés Michaellel:

Ha nem vállalsz kockázatot az álmaid, a céljaid megvalósítása érdekében, azok valójában vagy semmit nem jelentenek számodra, vagy te magad vagy túl gyenge ahhoz, hogy az utadnak tekinthesd.

 

február 24.

Beszélgetés Gabriellel:

-Miért van az, hogy egyre több tisztán érzékelő, és próféta van?

-Eljött a megvilágosodás hajnala. Az emberiség készen áll a változásokra. Elmosódnak a határvonalak. Lesznek akik mély zuhanásba kezdenek, és lesznek akik felemelkednek. Nincs többé stagnálás. Sosem látott méreteket öltött a spirituális energia. Az őseitek büszkék lennének rátok. Itt az ideje, hogy cselekedjetek. Érezzétek a Föld minden rezdülését. Táplálkozzatok belőle, majd visszaforgatva tápláljátok belőle anyaföldeteket, létrehozva egy új nemzedéket. Támogassátok a még épp csak ébredezőket, de ne pocsékoljatok energiát a szabad akaratból lemaradókra. Különben magukkal rántanak a mocsárba. Őseitek nem véletlenül jövendöltek erre az időszakra annyi "világvégét". Egy korszak lezárult, egy új világ veszi kezdetét. Az axiális vonalakon át használhatjátok az Univerzum kiapadhatatlan forrásait, hogy megváltoztassátok az életetek, és ezzel a világunkat is. Hagyjátok hátra földhözragadt, ego szorította elméteket, szárnyaljatok a magasba, hogy amikor majd visszatértek, előrelendítsétek a fejlődést. Épp itt az ideje, hogy megszolgáljátok azt a rengeteg ajándékot, amivel elhalmoztak benneteket. Istenek vagytok, hiszen bennetek is egy-egy parányi univerzum lapul, arra várva, hogy kiteljesedjék, majd összekapcsolódva létrehozzon egy közös tudatot. Teremtsetek hát! Ne csak álmodozzatok, hozzátok létre azt a világot, amire oly régóta áhítoztok!
Segíteni fogunk benneteket, amennyiben nem hátráltok meg a feladat elől!

 

március 1.

Ha azt mondod "Hiszek az angyalokban." nem a létüket erősíted meg. Ők akkor is ott vannak, ha te nem vagy hajlandó velük foglalkozni. Mindössze a saját dolgodat könnyíted meg, hogy hagyod kitárulkozni az elméd.

 

március 17.

Ne rágódj a múlton. Felesleges, hiszen megváltoztatni úgy sem áll módodban. Tekints úgy rá, mint egy tanulságos leckére, aztán felejtsd el. Csak az számít igazán,amit ebben a pillanatban teszel.
Ha nem éled meg a jelened, nem lesz majd jövőd!

 

március 11.

Elfogadni magunkat, az elsődleges feladat a spirituális fejlődés útján. Meg kell tanulnunk, hogy az ember tökéletlennek született, és ezzel teheti magát igazán tökéletessé. Mert ugye, aki hibázik, az tapasztal és ezáltal fejlődése sokkal értékesebb lesz. Tudom, hogy nehéz, de ha Te nem fogadod el magadat, hogy várhatod el a világtól, hogy szeressen Téged? Te is szeretetre méltó lény vagy! Ne hagyd, hogy elhitessék veled, értéktelen lettél. Ez csupán egy elferdült társadalom borzasztó diszkriminációja! Mindenkinek van szerepe az életben! Nem kell mindig nagy, világmegváltó tervekre gondolnod. Váltsd meg a saját világod! Mentsd meg a környezeted, a körülötted lévőket, a szeretteidet. Mert így épül fel minden. Kis sejtekből, amik ha teszik a dolgukat, együtt egy tökéletes művet alkotnak.
Tegyük fel, hogy munkába igyekszel, és szembe jön veled, például a tömegközlekedési eszközön egy idegen, aki láthatóan rosszkedvű. Rámosolyogsz, talán még köszönsz is neki. Lehet, hogy meglepődik, és helyet kér melletted. Beszélgettek az úton, és te folyamatosan mosolyogsz. Miután leszálltatok, mindenki megy a saját útján. Nem tudhatod, hogy az illető elvesztette az utolsó embert is, aki fontos volt számára, és épp a temetésre tart. Már azon gondolkodott, hogy nem bírja tovább, és megadja magát a rá nehezedő tehernek, öngyilkos lesz. De jöttél te, és ráeszmélt, hogy van még értelme maradni. Így fel tudja majd dolgozni a gyászt, és úgy érzi tudja folytatni az életét. Elvégezted a feladatod...
Ha elfogadjuk magunkat, elfogadjuk a világot is, és a benne élő embertársainkat is. Ha elfogadók, toleránsak vagyunk másokkal szemben, könnyebben kommunikálunk és találjuk meg a válaszokat a felmerülő problémákra, oldjuk meg a feladatokat.
Hívjuk segítségül isteni énünket, tárjuk fel agyunk lehetőségeinek végtelen tárházát! Ne hagyjuk kiaknázatlanul ezt a becses kincset, ezt nagy teljesítményű biogépezetet!
Ha kell, hívd segítségül angyalaidat!
Legyen mindenkinek szép és tartalmas napja!

 

május 12.

Beszélgetés Gabriellel:

-Honnan szerezzek erőt? Kellene egy kis motiváltság.

-Nem is tudjátok, milyen hihetetlen erők birtokában vagytok. Elmétek olyan kiapadhatatlan erőforrás, amire mindig is vágytatok. Csak meg kell tanulnotok használni. Mert most még nagyon kevés befolyással rendelkeztek az életetek felett.
Nyugalomra, és koncentrációra van szükségetek, hogy agyatok megfelelő eszközötökké válhasson. A meditáció az egyik módja, hogy eljussatok az úgynevezett Alfa állapotba. Ebben az állapotban vizualizációs gyakorlással, képesek lesztek irányítani az eseményeket, és lassan átvehetitek az irányítást az életetek felett. Az elmének teremtő ereje van! Ha valamiben hiszel, ha annyira a magadévá teszed, hogy a részeddé válik, akkor erőt adsz neki, hogy szárnyaljon, majd a realitás talaján landoljon. Tehát amikor az Alfa állapotában elképzelsz magadnak egy lehetséges kimenetelt egy szituációban, az meg fog valósulni. Ha elsőre nem sikerül, nem kell csüggedned, az nem a kudarc jele. Mindössze több időre van szüksége az elmédnek, hogy ledobja azokat a béklyókat, amiket a társadalom korlátoltsága rótt ki rá. Ami elhiteti nap mint nap az emberekkel, hogy semmik, senkik, értéktelenek, hacsak nem viselkednek úgy, ahogyan elvárják tőlük, és nem adják oda minden vagyonukat. Azok a dolgok, amire igazán szükséged van a fejlődéshez, nem vehető meg holmi fémért és papírért. Az már mind benned van, hála az Isteni Génnek, a kódolt erőnek. Nincs más dolgod, mint alámerülni lelked és elméd titokzatos tavában, hogy előásd az elrejtett kincset.

-De mégis hogyan?

-Meg kell találnotok az összhangot magatokkal. Kiegyensúlyozottá, életerőssé, harcossá kell válnotok, hogy megálljátok helyetek az életben, és véghez tudjátok vinni a kijelölt feladatokat.
A múlt bölcsességét, a jelen dinamizmusát, és a jövő motivációját egyszerre kell hasznosítanotok.
És mi ebben segíteni fogunk titeket.

 

május 15.

Beszélgetés Raphaellel:

A felemelkedés első szabálya: Az egészség mindenekfelett.
Ez a legfontosabb dolog földi életetekben. Bármit is tesztek, csak úgy tehetitek, hogy megőrzitek testi és szellemi egészségeteket. Ne romboljátok alkohollal, kábítószerekkel, dohány elfüstölésével, negatív gondolatokkal, mert ennek mind-mind következménye van. Megbetegítitek szerveiteket, immunrendszereteket, elhomályosítjátok elméteket, és nem tudtok a valódi feladatotokra koncentrálni. Egy céltalan, lealacsonyító, kesernyés sorsot produkáltok magatoknak ezáltal, majd az Eget hibáztatjátok sérelmeitekért. Pedig a szabad akarat ajándéka most is felruház benneteket a választás lehetőségével.
Ha egészséges testben, természetnek megfelelő súllyal, minden függőséget nélkülözve arra koncentráltok, hogy megéljétek a pillanatot, képesek lehettek szinte bármire.
Először is, ha már megszabadultatok a függőségeitektől, ami nem csak a fenti dolgokból állhat, hanem lehet például megszállott szerencsejátékozásból, kényszeres nassolásból, gyógyszer túladagolásából, szorongásból (mondjuk a túlsúlytól), vagy egy másik emberhez való irracionálisan szoros kötődésből... akkor folytathatjátok a rehabilitációt az egészséges táplálkozással.
Tévedés azt hinnetek, hogy csak bizonyos dolgokat ehettek. Hogy szinte mindent ki kell zárnotok ahhoz, hogy helyesen táplálkozzatok. Persze vannak olyan élelmiszerek, amikben háromszor több alkotóelem van, mint amit valójában szemmel láttok. Ezektől óvakodjatok. Minél hosszabb a csomagoláson a lista a beltartalomhoz képest, annál bizonyosabb, hogy ártalmas dolgokat tartalmaz. (Gondoljatok arra, hogy a különböző krémekbe csak természetes alkotóelemeket tesznek, hiszen a mesterséges dolgok nem eredményeznének olyan hatást a bőrben. Akkor az élemiszerekben ezek hogyan hatnak?) De a természetes módosítatlan tápanyagokból mindenre szükségetek van a szervezet normál működéséhez. Így vagytok megtervezve. Semmit ne vonjatok meg magatoktól, de ne váljatok az élelmiszerek rabjaivá. A finom étel az egot arra ösztönzi, hogy behelyettesítse a pozitív élményekkel. Ilyenkor alakul ki függőség, és a szorongást, a depressziót, a negatív dolgokat ételek elfogyasztásával próbálja kompenzálni. Persze ez nem valódi megoldás, akár csak a drogoknál, a pillanatnyi örömöt mélyzuhanás követi.
Táplálkozzatok naponta többször, de kis adagokat, így az agy mindig megkapja a visszajelzést, nem pánikol be, és nem kezd el őrült módon raktározni. Sok zöldséget és gyümölcsöt, minél kevesebb mesterséges dolgot (mint például a fehérített, finomított cukor) vegyetek magatokhoz, és napi 2-3 liter folyadékot, vizet, valódi gyümölcslevet fogyasszatok. Ti is meg fogjátok tapasztalni a változást. Frissebbek, energikusabbak lesztek, agyatok kapacitása megnövekszik. Így könnyebben folytathatjátok megkezdett utatokat.
Tudom jól, hogy nehéz ezeket a dolgokat véghezvinni. Akaraterőre, elszántságra van szükség. De képesek vagytok rá. Az angyalok segíteni fognak, hogy ne adjátok fel félúton, viszont a megoldást nem tőlük kell várnotok. Magatokban kell keresnetek. Félre kell tennetek azt a fojtogató kishitűséget, ami befészkelve magát elmétekbe, és nap mint nap elhiteti veletek, hogy egyedül képtelenek vagytok bármire is.
Vezessen benneteket a Szeretet Fénye, így mindig tudni fogjátok mit kell tenni!

 

június 3.

Ne robbanj, lobbanj!

Mai rohanó világunkban, a felfokozott hangulat, megfelelési kényszer, a lelkünkre gyakorolt nyomás, mind mind arra vezetnek, hogy kicsúszik a lábad alól a talaj, és a végén bénultan, sírva meredsz a semmibe. Megbénít a félelem. Félelmet érzel mert elveszítheted az állásod, félsz mert leteríthet egy betegség, rettegsz, hogy mi lesz holnap. De így csak egy dolgot érsz el. Saját magad ellenségévé válva, önnön helyzeted nehezíted meg!
Amikor érzed, hogy megrohan ez az érzés, amikor fojtogat a pánikroham, meg kell hogy állj, de azonnal!
"Hogyan állhatnék meg? Rohannom kell, késésben vagyok, mennem kell dolgozni, a gyerekért, meg ezt kell csinálnom, meg azt kell csinálnom..." -válaszolhatod.
Én azt mondom, ha így állsz hozzá a dolgokhoz, sosem érsz oda, ahová igyekszel. Ismerős? "Lassan járj, tovább érsz."
Ebben a régi mondásban minden benne van. Miért felejtettük ezt el? Mielőtt azon kezdesz el töprengeni, hogy mi a fontos az életedben, hogy miért is küzdesz, mélyülj el lelked tiszta tengerében. Merülj alá a vízbe, ahová nem érhetnek el a zajok, ahol nem perzsel a robbanás heve, amit a rosszindulat, a hétköznapi gondok generálnak.
Ezt bárhol és bármikor megteheted. Ugyanis a saját életednek TE vagy a főszereplője. Nem mások írják elő, hogy mit tehetsz, miben hihetsz, mi jó neked. Ezt mind Te érzed... ott belül...mélyen. Ne add át magad ezeknek az alsóbbrendű és alaptalan érzelmeknek, amik csupán azért vannak, hogy hátráltassanak. Különben elhatalmasodik rajtad és képtelen leszel kikászálódni belőle külső segítség nélkül. A legfontosabb dolgok amit mindig észben kell tartanod ilyenkor:

1, Mindig megállhatsz!
Ha baj van, rosszul érzed magad, mindig megállhatsz egy kis elmélkedésre. (Ha kell, add ki magadból, de soha ne árts vele magadnak vagy másoknak!) Soha ne az motiváljon, hogy mások mit gondolnak, várnak el tőled. A saját biológiai ritmusodra és morálodra kell hallgatnod. A Te életedben mindig Te vagy az első, hiszen ha saját magad sanyargatod, másokra sem jut energiád, hiába akarsz önfeláldozó, szeretetteljes lenni!
2, Higgadj le! Gondolkozz!
Ha már lenyugodtál, sokkal gyorsabban, és koncentráltabb csapásokon folyhatnak a gondolataid. Így hamarabb jutsz megoldásra, ráadásul lehet, hogy olyan lehetőségeket is számba tudsz venni, ami mellett elszaladtál volna.
Ne feledd, mindenre van megoldás! Mindenre!
3, Lobbanj!
Amint félreteszed a negatív gondolatokat, a fennmaradó energiát, amit idegeskedésre, önsajnálatra fecsérelnél, sokkal kreatívabban is használhatod. A feltörő energiát vezesd le olyan dolgokon amik létrehoznak valamit. (Igen, tanuld meg levezetni, különben felhalmozódik. Gondolom tudod mi történik azokkal a dolgokkal, amikben csak gyűlik, csak gyűlik az anyag. Természetesen felrobban.) Old meg a gondjaid, ne menekülj folyton, alkoss! Hozz létre valami csodásat, használd azt a teremtő erőt, amit a Mindenhatótól kaptál. Ennél felemelőbb, megnyugtatóbb dolog nem létezik a világon! Nincs szükséged gyógyszerekre, cigarettára, alkoholra, vagy más káros dologra, ami valójában semmit sem jelent, nem nyugtat meg, csupán egy berögzült pótcselekvése az agynak, és elfedi a megoldatlan gondokat.

Kívánom, hogy mindig járj szerencsével utadon, de a bajokból is tudj előnyt kovácsolni magadnak!

 

június 4.

Akkor vagyunk a legsebezhetőbbek, amikor bízunk valakiben,de paradox módon,ha nem tudunk bízni másokban,nem találhatunk sem szeretet,sem boldogságot. Meg kell találnunk az arany középutat. Bíznunk kell másokban, hogy egészséges emberi kapcsolatokat tudjunk kialakítani, és segíthessük egymást, ugyan akkor meg kell húzni a határt. Nem engedhetjük, hogy mások becsapjanak, kihasználják naivitásunk, jóhiszeműségünk.
Nehéz dolog... nagyon nehéz...

 

június 11.

Rövid útmutató bioritmikus génkódokhoz:

Abban a pillanatban, ahogy megszületünk, bizonyos kódokat hozunk magunkkal. Ez nem meglepő azoknak, akik tudják, hogy egész világunkat fel lehet írni matematikai képletekkel.
Ám ezeknek a kódoknak sok eleme van, nem mindig csak számok, több dologra lehet bontani, és lehet, hogy egy élet kevés ahhoz, hogy feltérképezzük. Mivel egyediek vagyunk mindannyian máshogy működünk, e kódok variánsai ugyan úgy végtelenek. Viszont a kódokat minden életben magunkkal cipeljük, tehát személyünkhöz, lelkünkhöz kapcsolódó, úgy is nevezhetjük, hogy használati utasítás. És mint minden használati utasítás, ennek is az a célja, hogy testünket és szellemünket összehangoltan tudjuk használni, még pedig arra a célra, amire rendeltetett. Ezeket a kódokat az angyalok ezután mint egy hívójelként, vagy irányzékként is alkalmazzák. Tehát érdemes odafigyelni ezekre az apró, ám de annál fontosabb jelekre az életünkben.
Most a főbb kódokat fogom megmutatni: ezek a Személyi kód, a Környzetei kód, és a Spirituális Életút kódja. Ezek ismétlődnek folyamatosan körülöttünk. Mindnekinek magának kell feltérképeznie a lehetőségeket.
Mivel minden mindennel összefügg, itt is több átfedés van, ahogy a pókháló szálai is találkoznak több ponton, egy egészet alkotva a végén.

A Személyi kód:
Vegyük először a születési dátumot, amit ha összeadunk a számmisztikának megfelelően, akkor a végén egy egész számot kapunk. Kivétel a 11 és a 22, ezeket nem kell összeadnunk.
Ez lesz az alap. Önmagában is hordozza a személyiségünk jegyeit, és életeink során, szinte mindig megegyezik. Ezután szétbontjuk a születésünk dátumát és külön vizsgáljuk. Melyik ez az év és melyik szakaszában születtünk? Mi történt ekkor? Milyen bolygóállások következtek be, és melyik esik legközelebb hozzánk? Melyik napon születtünk? Melyik az a hónap? (És itt nem csak a Gergely naptárra gondolok. Ha pontos képet szeretnénk kapni, használjunk más hozzáférhető tiszta forrásokat is, mint például a Kelta fa naptár... de még sorolhatnám.) Ebből a bioritmusunk is kiszámíthatóvá válik, és lassan ki fog tisztulni a kép.
A másik fontos összetevő az elmekkel való harmonizáció. Két kompatibilitás van jelen az életedben most is. Az első az az elem, amivel összhangban tudsz élni, ami a részeddé válik abban a pillanatban, ahogy a lelked létrejött. Nálam például ez a Föld. A másik elem az aktuális születési dátumodhoz kapcsolódik, ez jellemzi a csillagjegyed is. Ami esetemben a Tűz. Ez attól függ, hogy mit választottál életutadnak, feladatodnak jelen születésed kezdetén. Ám nagyon kell vigyázni, mert kényes az egyensúly. Nálam a Föld egy nyugodt, biztos pont, de mivel ebben az életben sok cselekvésre van szükség, a Tűztől megkapom a kellő intuitív löketet ehhez. Viszont ha túlzottan hagyom elszabadulni, felperzseli a Földet.
Ezután jönnek a "szerzett" kódok.
Gondolkodtál már azon, hogy miért van az, hogy valamit szeretsz, van amit pedig elvből elutasítasz? Legyen az étel, illat, szín... vagy valami más, még ha nem is tudod mindig megmagyarázni. Az elmúlt életeidben is szereztél tapasztalatokat, amik kialakítottak egy rendszert benned. Van olyan virág, aminek különösen szereted az illatát? Egy szín, amit szívesen viselsz, vagy visszaköszön az otthonodban? Ez mind az életeid tapasztalataiból kialakított sajátos jelképrendszer. És hogy miért fontos ez? Mert a szerzett kódok módosíthatóak, nem úgy mint a rögzültek. Segítségükkel feltárhatod lényed legmélyebb bugyrait. Elűzheted az alaptalan félelmet, manipulálhatod személyiségi jegyeidet, hogy a jó irányba tolódjanak el, ösztönözheted magad, és nem utolsó sorban kommunikálhatsz az angyalokkal is általa. Az álmaidban, de a való életben is az angyalok szeretik alkalmazni ezeket a dolgokat, mert tudják, hogy a számodra kellemes vagy kellemetlen érzésekkel amit ezek kiváltanak, fel tudják hívni a figyelmed.

Környezeti kód:
Itt is van rögzült, illetve szerzett kód. Az életünk folymatos tanulás, amit sosem szabad befejeznünk. Nincs olyan, hogy "én már mindent tudok". Erre jó a szerzett kódolás, itt is felhasználhatod az ismereteidet. Lehet, hogy például megtanultál egy nagyon fontos leckét, ami beépült a tudatlalattidba, és közben társítottál hozzá egy képet (illatot, színt, természeti jelenséget, állatot, ...bármit, ez a helyzettől függ). Ez a kép vissza fog köszönni, talán még dejavu érzésed is támad közben, mialatt felszabadulnak az emlékfoszlányok a tudatalattidból, te pedig ösztönösen fogod alkalmazni a megszerzett tudást. Lehet, hogy épp emiatt kerülsz el egy balesetet mondjuk... De ez olyan automatikus, mint az, hogy felmeled a kezed. Az agy nem összpontosíthat mindenre egyszerre, különben nagyon hamar elfáradna. Az már más kérdés, hogy ha elérsz egy bizonyos tudati szintet, a körülötted keringő energiákkal bármit képes leszel befolyásolni.
A rögzült kód jelen esetben, elsősorban egy szám. Egy szám, ami időről időre felbukkan az életedben, és minden jelentős eseménynél megtalálod akár dátumokban, képeken... bárhol felbukkanhat. Ez egy lenyomat. A sorsod száma, ami az életutadat is jelöli. Az enyém a 13, de emelett vannak alárendelt számaim, amik egy-egy bizonyos feladathoz kapcsolhatóak. Miután megfejtettem, pontosan tudom mit kell tennem, amikor feltűnik. Ezt szintén arra használják a szférák, hogy vezessenek utadon. Ha felbukkan egy házon, és érzed a sürgetést, akkor biztosan dolgod lesz ott. Ha több embernek is szerepel a születési dátumában a közvetlen környezetedben, azokkal az emberekkel szintén dolgod lesz. Persze közben érezni fogsz egy megmagyarázhatatlan késztetést is, ami mélyről fog érkezni. Ez lesz a jel.

Spirituális Életút kódja:
Tulajdonképpen ez az egyenlet végeredménye, ami folyamatosan változik. A Személyi és Környezeti kódjaid összesége adja ki. Tehát minél többet élsz, cselekszel, tanulsz, minél több mindenben vagy jó, ez a kód annál hosszabb, bonyolultabb lesz. Természetesen ezt tudod a leginkább hasznosítani az életedben. Ez jegyzi, hogy hol is tartasz most.

Nálam egy új kódelem fog hozzáadódni ehhez a sorhoz, a héten pénteken 13-án. Ez az én napom lesz, és mindazoké, akikhez sorsszerűen szintén kapcsolódik. Kiváló alkalom a szintugráshoz. Ha megtanulod használni a kódjaidat, egyszerű számmisztikával magad is kiszámíthatod, hogy mikor vannak az életedben azok a sorsfordító napok, amikor olyan energiatöltetet kaphatsz, ami megváltoztathatja az életed.

Sok sikert kívánok Neked hozzá!

 

június 15.

Az ember léte/lénye három részre tagolható, amik egymás mellett párhuzamosan, mint az univerzumok felsorakoznak. Ám sokan vannak, akik ezt nem tudják, és eltérő mértékben használják ki adottságaikat.
A három elem:
-Test (ego)
-Lélek (kis én)
-Szellem (felsőbb, Isteni Én)

A Test:
Van egy test-em. Sokan ezzel azonosítják legelsőként magukat, mert csupán a materiális világra építkeznek. És a gondok itt kezdődnek. Ezért vagyunk elégedetlenek, mindig többet, mindig mást akarunk. Sóvárgunk az értéktelen dolgokra, és ha nem kapjuk meg amit akarunk, depressziósak, életuntak leszünk, emiatt pedig beteg a test. Pedig ez csupán egy kabát. Egy kabát, ami megvéd a földi lét viszontagságaitól. Nem több. Nem vagyunk test, a lélek alig várja, hogy megszabaduljon a fizikai korlátaitól. Ám ahogy a mínusz tíz fokokban is télen halálra fagynánk ha mezítelenül járnánk, úgy a test nélkül sem létezhetünk ebben a világban. Vigyáznunk kell rá, jól tartanunk, egészségesen, hogy minél tovább itt lehessünk. A kabátunk is megvarrjuk, ha kiszakad, kimossuk ha piszkos lesz, de eljön az idő, amikor már egy új kabátra vágyakozunk, hiszen a jelenlegi megszolgálta idejét, tovább akarunk lépni. És ezzel nincs is semmi baj.

A Lélek:
Van egy lelk-em. A lélek, a kicsi én, nem más mint a működő, funkcionáló élet. Az a feladata, hogy működtesse a testünk. A test olyan mint a számítógép hardvere. A lélek pedig a gép szoftvere. Tartalmaz minden szükséges információt, fel van vértezve az előző életeink tapasztalataival, a személyiségünk vonásaival, bekódolva a jelenlegi feladatokkal, amit el kell végeznünk bármi áron. A lélek egy összekötö kapocs a test és a szellem között. Egy információs vezeték, ami önmagában is funkcionál. Ugyanis a test halála után, még képes materializálódni, ha arra szükség van, mint egy második megjelenési burkot produkálva. A lélek energiája a testhez kötve sem állandó, és nem lokális. Nagyon is túlnyúlik rajta. Ezt érzékeljük auraként.

A Szellem:
Van egy szell-em. Szellem, azaz 'szél', vagyis levegő. Ezt a levegőt Isten lehellte belénk, így adván éleltet. Tehát a felsőbb én nem más mint maga az Isteni megtestesülés, a Tiszta Anyag. Ez vagyunk valójában. Egy magasabb ön-tudati szint. Juss el odáig, hogy megszabadulsz minden kötődéstől, félelemtől, aggódástól, és olyan életet teremts, szabadon, szó szerint, amilyet élni szeretnél. Ez a legalkalmasabb tudati szint. Ne mond azt, hogy lehetetlen. Nincs olyan, hogy lehetetlen. Ha a materializát világra szűkülsz be, ha ennek gátjait tartod szem előtt, sosem leszel képes felemelkedni, a magasba, a problémáid fölé, ahol már értelmetlennek, kicsinyesnek tűnnek...csupán apró pontok.

Az Isten által vezérelt lelki út gondolata mindig is komoly problémát okozott az embernek, miközben azon mélázik, hogy mi is lehet akkor a személyes útja. Az ateizmus a legrosszabb drog amivel kábíthatjuk/túladagolhatjuk magunkat. Ez a gontolatfolyam, ez a tagadás nagyon súlyos következményekkel jár. Leragadunk, gátakat emelünk magunk, elménk köré nem csak saját határainkat megszabva, de megakadályozva ezzel természetes fejlődésünk is. Miért van olyan sok ember ma a Földön? Mert féljük a halált, ami pedig természetes folymat. Ha elfogadjuk az élet születését, akkor a halálát miért nem? Mert nem hiszünk semmiben! Mert félünk az ismeretlentől, nem tudjuk mi vár ránk ezután! Pedig nagyon is tudjuk! Csak nézz magadba, mélyen, ott van benned is!
Gondolkodj egy kicsit Isten helyében. Képes vagy rá, te is a része vagy. A világot teremti és lebontja folyton-folyvást, de ha a lebontástól, eltakarítástól undorodunk, s Isten műve csak a teremtésre irányul, mert a megszülető lelkek mind nagyobb számban ragadnak itt (túlzott népszaporulat a lelki fejletlenség, tuadatlanság miatt) akkor valami nagyon nem jól van. Nem, nem a teremtés művével, hanem ahogy felhasználjuk alacsony szintű vágyaink beteljesítésére. Ha egy újabb, jobb világot szeretnénk, le kell rombolnunk az alapokig, mert addig nem lesz helyünk építkezni.
Ki ad értelmet a létezésnek?
A lélek parancsa felülírhatja a földi törvényeket?
Mindaddig, amíg nem látjuk tisztábban égi eredünket, szellemi valóságunk örök létezését, amíg az anyagi világba csúszott testi tudatunk és összes félelmünk (a fél elem nem egész) irányít, nem tudunk felülemelkedni azon a tényen, hogy csak felsőbb program útján járva élhetünk boldog életet.
Ma nincsenek háborúk, ami szerencsés, de hiányában más lehetőséget kell megragadni a lélekszám-csökkenésre: a teremtés lebontó rendszere betegségeket, járványokat produkál. Újabb öngól, mert a járványokért a földi hatalmakat kárhoztatjuk (pedig hát ők is Isten gyermekei), a betegeket meg nem hagyjuk szépen elmenni, ehelyett a véksőkig megmentünk mindenkit, visszatartjuk őket, nem számít milyen nyomorúságos élettel kínlódnak tovább, milyen nehézségeket rónak családjukra. Mindezt azért, mert irtózunk a halál gondolatától, pedig nincs ennél természetesebb és biztosabb része az életnek. Tudnunk kell mértéket tartani... Nem lehetünk ennyire erőszakosak.
Lélekszinten gondolkozz, szellemi önvalóságban, földi átutazóként. Azok a lekek akik itt kísértenek vagy maguknak vagy önző hozzátartozóiknak köszönhetik, mert még földi létükben képtelenek voltak ezt feldolgozni. És mivel csak a materiális világot ismerik, ragaszkodnak hozzá...teljesen értelmetlenül. (Kivétel a tudatos feladatteljesítés.) Ne ragaszkodj a földi testhez, mert stabilizálja életed káprázatát, s minden félelmed forrását, a létfenntartó állatias ego-t. Aki elmegy innen, azért teszi, mert elvégezte dolgát. Viszont amíg dolgod van, nem szólítanak. Ha igent mondasz az életre, miért nem mondasz igent a halálra is? Egyetlen érme két oldala. Nem találsz békét az életben, amíg nem találsz békét a halálban.
Kegyetlennek tűnő gondolat, de nem helyes túlfinomítani az ételet, mielőtt megesszük, mert minden értékét eltüntetjük belőle.
Tény: minden el fog pusztulni, ami egyszer létrejött, mindennek vége szakad egyszer. Nagyon magas tudati szinttel lehet csak elérni, hogy akkor távozz el testedből, amikor földi értelemmel úgy döntesz.

 

június 19.

A szeretet az egyetlen járható út. Az isteni tudat/erő mindenütt jelen van. Te én vagyok, és én te vagyok. Az erő ami körülvesz minket, amiből felépülünk, az mind Isteni Anyag, mind Isten megtestesülése. A földön azért van magány, mert kialakult a "te" fogalma. A kollektív tudat, az isteni mivoltunkkal (Felsőbb Énnel) való összekapcsolódás az az ösvény, amit járnunk kellene...
A burjánzó kegyetlenség, gonoszság nem más, mint elhatárolódás a Felsőbb Intelligenciától, szándékos kirekesztettség ebből a kollektív tudatból.
Ha kegyetlenséget tapasztalsz, ne félj szembeszállni vele, de sose feled: nem szabad gyűlölni, hiszen az aki befogadja ezeket a negatív érzelmeket, nyilvánvalóan alacsonyabban helyezkedik el nálad, és csupán egy szánalomra méltó lény. Ne kövesd az ő példáját! Majd tanul a saját hibájából... egyszer...

 

2014 június 23.

Hogy akarsz hinni, ha folyton kételkedsz?
Hogy akarsz szeretni, amikor magad sem szereted?
Hogy akarsz látni, amikor félve behunyod szemed?
Hogy akarsz békét, ha folyton gyűlölsz?
Hogy akarsz tudást, ha elméd lerekeszted?
Hogy akarsz élni, amikor elpusztítod élettered?
Hogy akarsz lelket, ha tagadod Istent?

Ez a te életed! Te írod, te teljesíted be! Csak te tudsz változtatni! Minden most, itt, benned kezdődik el! Éld az életed, ne elégedetlenkedj folyton, légy boldog, légy kiegyensúlyozott... És akkor elég nyitott lesz az elméd ahhoz, hogy befogadja a valóságot.

 

június 25.

Elemek és elementálok:

Amint már említettem, létezik négy alap elem, melyekre épültek a teremtés első fázisai. A föld, a levegő, a tűz és a víz. Valamint az ötödik alkotóelem, ami nem is igazán elem: a szellem.
Ezek az erők testesítették meg az első önálló intelligenciákat, az arkangyalokat. A szellem az, mely egyesíti az összes fő elemet (és a kialakult al-elemeket), majd megfelelő egyensúlyban tudja őket áramoltatni. Ennek végterméke az úgy nevezett elementál.
Ha még nem jöttél volna rá, a világ rendjének legfontosabb mozgatórugója a teremtés. Ez ad értelmet az egész univerzumnak.
A teremtés célja pedig nem más, mint a tapasztalás, javítás, tökéletesítés. Ez nem holmi elítélendő nagyzási hóbort. Ez a természetes rend, a kiválasztódás, evolucionális fejlődés. És ha azt hiszed ez emberi fogalom, csak részben van igazad. Minden amit csak ismerünk, (és amit talán nem) fejlődési lépcsőn megy keresztül. Hogyan? A teremtés által. Vegyük a legelejéről:
A Mindenható létrehozta a világot, benne "gyeremekeivel". Minden születendő lény energiát áramoltat, legyen az angyal, ember...stb. Minden ami létezik. Ez az energia "emlékező-energia", hiszen minden amit megtapasztalunk lenyomatot képez, és ha több energiát termelünk a tökéletesedés által, az az örök körforgásnak köszönhetően vissza is áramlik. Belegondoltál? Minden mindennel összefüggésben áll. Tehát ha csiszoljuk elménket, ha erősítjük a jellemünk, karban tartjuk a testünk, hogy minél tovább létezhessünk ezen a szinten, akkor Alkotónkat nem csak szolgáljuk, de éltetjük is.
Ha alábbszállunk, láthatjuk, hogy képére formált bennünket a Mindenható. Nem, ezt nem úgy kell értelmezni, hogy úgy nézünk ki mint Ő. Ez nagyon banális, és a régmúlt időkre jellemző materiális felfogás terméke. (Mint a "feltámadunk". Ami miatt az emberiség a rituális hamvasztásról áttért a "konzerv-temetésre". Már elnézést a fogalmazásért. Ugye ti sem gondoljátok komolyan, hogy az azt jelenti, hogy zombiként fogtok mászkálni a földön? Ez a lélek romolhatatlanságára, az örök körforgásra utal.)
Tehát mivel a képére formált, minden lény képes a teremtésre. És valaki minél magasabb szinten áll, annál tökéletesebbet alkothat. De mi történik azokkal akik még nem készek erre, és nem tudatosan élnek Isten adta lehetőségeikkel.
Az emberi szellem fő teremténye az elementál.
Az elemetál olyan asztrális lény, melynek valójában nincs lelke, mégis intelligensnek látszik. Ha valamennyire jártas vagy a szellemek világában, és olvastál, néztél műsorokat, amik velük foglalkoznak, biztosan hallottál az "energia-lenyomat" fogalmáról. Az energialenyomat egy olyan kevésbé intelligens (nem kommunikatív) szellem, mely az ismétlődő érzelmek végterméke. Nos, ők az elementálok.
Amikor erős érzelmi töltettel kisugárzol, pl: dühödt bosszút érzel, vágyódsz, féltesz, vagy akár varázsolsz... egy-egy elementált hozol létre. Az ilyen elme szülte teremtmények jellemzői (viselkedése, erőssége, kinézete) nagyban függenek az őket létrehozó gondolattevékenységtől. A jó gondolat aktív, jótékony erőként, a gonosz pedig kártékony démonként él az asztráltérben. Az ember tehát jobbára tudatlanul benépesíti a környezetét, telíti a képzelete, vágyai, ösztönzései és szenvedélyei szüleményeivel. A kellő szinten beavatottak törekszenek rá, hogy tudatosan hozzanak létre elementálokat, míg a többi ember öntudatlanul vetíti ki őket. A Föld sajnos mára zsúfolásig megtelt elementálokkal, melyeket nagyon nehéz kívülállóként felszámolni. És ami a legelszomorítóbb, hogy túlnyomó többségben ezek mind negatív elmeszülemények. Ezért hangoztatjuk oly gyakran, hogy légy óvatos mit kívánsz, tudd, hogy mit akarsz valójában bevonzani, és tudd, hogy ha rosszat akarsz, az háromszorosan visszaüt. Mert ezek az elmentálok mindennel kölcsönhatásba lépnek. Kaptál egy teremtő erőt, de nem használod megfelelően! Amikor megszületik egy elementál, akár egy sejt, magában hordozza azokat az információkat, amik a születését kiváltották. Ám nagyban hatnak rá a külső erők is. Deformálhatják, átalakíthatják. Hiszen minden mindennel kölcsönhatásban van... Önállóan mozog, reagál, hasonló alaprezgésű részecskékkel táplálkozik, erősödik, növekszik, fejlődik. Ennek a folyamatnak addig kellene tartania, míg el nem végezte a feladatát, vagy amíg hasznosuló energiát ad. De sajnos a legtöbben csupán "egyszerhasználatos" önző célokból létrehozott elementált teremtetek, akik feladatukat vesztve, céltalanul bolyonganak a világok között.
Képzelj csak el egy házat. Biztosan voltál már olyan otthonban, ami hiába volt fényes, vagy akár tágas, téged nagyon nyomasztott, szinte megfullasztott az egész. Mit gondolsz miért van? Zsúfolásig megtöltött elemetálokkal, olyan érzelmekkel, amik pl. szorongás, félelem, veszekedés, verekedés, elhalálozás során születtek, és ivódtak a falakba. Hiszen röghöz vannak kötve, nincs feladatuk, tétlenek. Arról nem is beszélve, ha még ezt kibővítjük az itt maradott zaklatott, kétségbeesett szellemekkel, emberi lelkekkel, akik nem tudják mitévők legyenek, még mindig reménytelenül a fizikális világon csüngenek, mert például a hozzátartozók képtelenek elengedni őket, hogy tovább állhassanak, ahogy kellene. Ilyen világot akarsz teremteni azzal az erővel, melyet ajándékba kaptál a Mindenhatótól? Nem hiszem...
Próbálj meg tudatos lenni, öntudatban élni az életed és tevékenykedni. Ez az egyetlen megoldás. Irányítsd az életed, éld meg a lehető legteljesebben.

 

június 26.

Beszélgetés Azraellel:

 

-Mond milyen a halál természete?

-A halál mint jelenség, része az életnek és a mindennapoknak. Szükséges folyamat, nem holmi elkerülendő, kellemetlen mellékterméke az életnek. Nem csak személyek, élőlények halálát érthetjük alatta. Olykor eszmék, amiért azt hittük érdemes küzdenünk, elképzelések, amiket meg akartunk valósítani, hit, amiben minden bizodalmunk benne volt. Ezek is meghalhatnak, megszűnhetnek létezni... sajnálkoznunk mégsem kell. Mert oka van. Mindennek oka van! Lehet, hogy az az eszme, az az érzés már nem használt nekünk. Inkább ártott, ezzel haszontalanná vált. Meg kellett halnia. De a halál mindig valami újnak a kezdetét is jelenti. Olyanok akár a jó és a rossz. Nem létezhetnek egymás nélkül az élet örökös körforgásában. Ha valaminek vége szakad, ott valami újnak kezdetét kell vennie. A sötétségből vezethet út a fénybe.
Bár az elmúlás végleges, és nem visszafordítható, ami belenyomja fájdalmasan égető bélyegét a lelkedbe, nem állandó. Egy átmenet, egy állomás... Hogy utána megerősödve tovább léphess...


július 1.
A 'szerelem' és a 'lelki társ' emberi fogalmak. Egy újabb materiális szemellenző. Azzal, hogy az emberek ezekkel a fogalmakkal terhesen keresnek, kutatnak egy életen át kergetve álomképeket és ideákat, csak a saját idejüket pocsékolják.

A szerelem csupán a mérhetetlen szeretet koncentrációjának, az elfogadásnak, és a kiegyensúlyozott létnek kellene a definíciójának lennie. Ehelyett legfőképpen hormonális eredetű, elképzelt, a társadalom, vagy a közvetlen környezetünk által megteremtett fantáziához hasonlítunk másokat, és minél több ponton megegyezik, annál 'szerelmesebbek' leszünk. Ahelyett, hogy elfogadnánk (önmagunkkal egyetemben) a másik hibáit, és észrevennénk, hogy senki sem tökéletes. Nincs nagy szerelem, nincs tökéletes románc, és életen át tartó kapcsolat, hacsak mi magunk nem formáljuk azzá. (De ahhoz is két ember kell!) Két dolog van: Önzetlen Szeretet, és Összeférhetőség. Ha ezt alkalmazzuk, minden párkapcsolat tökéletesre fejleszthető. Amennyiben pedig nem működik, úgy sajnos nincs dolgunk egymással.

Lehetsz szerelmes nőbe, férfiba, angyalba, a Mindenhatóba... Ilyenkor odaadással, rajongással, barátsággal adózol annak a lénynek és biztosítod a támogatásodról. Nem tudsz vele betelni, és folyton hallani, érezni, látni szeretnéd. De a valódi szerelemnek nincs köze a nemekhez, a nemi identitáshoz. Semmi hormontúltengés. A valódi szerelemben nem játszik szerepet a nemi vágy! Az nem más, mint a fizikai test összeférhetősége a szaporítás fényében. Fel kell ébredned, tudom az ébredés mindig nehéz, de ez a helyzet.

A lelki társat ha emberben keresed, ugyan csak időt pocsékolsz. Vannak olyanok, akikkel jobban megérteted magad, akikkel egy hullámhosszra kerülsz. Lehettek lelki társak, bár inkább nevezném lelki köteléknek. Kötődtök egymáshoz, segítitek, támogatjátok egymást, szeretitek (akár szerelemmel), mert dolgotok van egymással. De csupán egy igazi lelki társad létezik. Az őrangyalod. Ő a lelki tükröd, a másik-feled. És általa sokkal közelebb kerülhetsz a Teremtődhöz. Ha ezt el tudod fogadni, és fel tudod függeszteni a tökéletesség hajszolását, (de ez nem egyen értékű a leragadással, és szellemi tunyulással), akkor lesznek igazán kiegyensúlyozott emberi kapcsolataid.július 3.
Egy nagyon fontos dolgot meg kell értenetek. Mindenki ugyan onnan indul ki, ugyan olyan esélyekkel, tehetséggel. Bármilyen hihetetlen is ez a tény. Az, hogy Ti miként használjátok fel, hogyan járjátok be az utatok, az rajtatok áll! Ha nem akarod fejleszteni magad, ha mindig feladod, és azt mondod: "ez nekem nem megy" "ezt én nem tudom", akkor más nem teszi meg helyetted. Minél nyitottabb az elmétek, minél jobban bíztok magatokban, annál könnyebben mennek majd a dolgok. Ha nem hiszed, tégy egy próbát... Bízni magadban nem egyenlő az alázatnélküliséggel, és a beképzeltséggel. Miért becsmérled le magad? Talán te kevesebb vagy bárkinél is? Csak mert nem ugyan ott tartasz az utadon mint más? Ilyet senki sem állíthat. Az élet nem verseny. Nincsenek győztesek és vesztesek.


július 6.

A teremtés alapja:

A teremtésben minden élőlény részt vesz isteni mivoltának köszönhetően. De vajon hogyan is játszódik le ez a folyamat? Mondhatnánk, hogy a kulcs a tudatosság, de sajnos tudattalanul is képesek vagyunk teremtésre. És például egy gyilkos dühből fakadó teremtés (lásd az elementáloknál) kétségbe ejtő karmikus örvényt vonhat maga után. Arról nem is beszélve, hogy minél rosszabbul, negatívabban állunk a dolgokhoz, annál inkább bevonzzuk amit nem akarunk.
A teremtés valódi kulcsa a: ki-JELEN-tés.
Milyen szép is a magyar nyelv, milyen kifejező. A kijelentésnek hatalmas ereje van. Mert a jelenben megy végbe, tehát van. Itt és most. Nem máskor, nem a múltban, nem a jövőben. Most azonnal. Elfogadom. Megengedem. Elengedem. Nem ragaszkodom.
A kérés bizonytalan, keresi a válaszát, a felszólítás csak akar, makacs, és erőszakos, ezért nem is életképes, az óhajtás pedig csupán üres vágy, fantázia, ami nem teremtő, csupán elkendőz.
A kijelentés az egyetlen, ami teremtő erőtől duzzad. Képes kifejezni azt, ami valóság. Amint ez kérdővé, felszólítóvá, vagy óhajtóvá válik, eltűnik belőle a teremtés képessége, megszűnik valóságos lenni, átcsúszik fikcióba. Ne vágyj, ne akarj, ne kérj, jelentsd ki, hogy VAN! Tudom, hogy elsőre nehéznek tűnik, hiszen a kis én folyton közbeszól okoskodásával. De most ne hallgass rá. Tedd próbára, és meglásd érdekes dolgok fognak történni. Csak figyelj és várj. Isteni éned számára az egyetlen valóságos eszköz a van. A most. Örök folytonosságban, állandó változásban, örvénylésben. Fogadd el, hogy a most megélt valóságod az egyetlen igazságod. Ha lehetne másképp is, másképp lenne.

július 14.

Hogyan vegyünk részt a teremtésben?

Az Ég erre tanít:

-Tiszta felfogás. Előszöris fogadjuk el magunkat, és tudatosítsuk hogy a fizikai, és a szellemi szférában is egyszerre létezünk. Tehát nem köthetjük a lelkünk csupán az anyagi világ lehetőségeihez, igényeihez. A kulcsszó még mindig: az egyensúly.

-Fogadd el a vágyad! Ha elfogadod azt a tényt, hogy mint a Mindenható minden teremtménye, te is megérdemled a boldogságot, a teljességet, fel tudod vállani a vágyaid. Nem kell, hogy bűntudatot érezz. Mindössze hagyd, hogy letisztuljanak az érzéseid, az éntudatod (a Felsőbb Én) feltárja majd számodra, hogy mire is van valójában szükséged, mi az amire igazán vágysz. Talán magad is meglepődsz majd a "hallottakon".

-A teremtés ereje. A részedet kéred az örökségből azzal, hogy tiszta, mentális képet alkotsz róla. Nyugodtan képzeld el azt a helyzetet, amire vágysz. Lásd, ahogyan beteljesül, éld át minden érzelmi és testi töltetét. Materializáld az akaratod. A Mindenható végtelen ötletessége folytán nem csak időben, de Neked megfelelően fogja elédtárni. Tehát fogadd el.augusztus 10.

A tegnapi nap folyamán ismételten levezettem egy őrangyal-találkozót, ami nem más, mint hogy segítek összehangolódni embernek és angyalnak (Természetesen mindenféle ellenszolgáltatás nélkül!). Nagyon jól sikerült. Semmi extravagancia nincs benne, bárki elvégezheti. Felhúztam egy védelmi kört só segítségével az óramutató járásával megegyezően, és a közepén egy asztalon, gyertyát gyújtottam. Az ellazulás kedvéért füstölőt, és lágy, ugyanakkol inspiráló zenét is alkalmaztam. Miután helyet foglaltunk, elmagyaráztam, hogy hogyan kell ellazulni, és kizárni minden felesleges gondolatot, egyszóval kiüríteni az elmét. Nem egyszerű csapongó agyunkat kordában tartani, de nem is lehetetlen. Amint felmerül egy kép, egy gondolat, azonnal el kell engedni. Hagyni kell áramolni, egyiknél sem szabad időzni, mindaddig, amíg el nem csitul lármázó elménk. Ügyelnünk kell a légzésünkre is. Nyugodt, mély hasilégzést kell alkalmaznunk, és ha lehunyjuk a szemünket, a fókuszpontunkat nem előre szegezzük a semmibe, hanem ehhez képest kb 40-45 fokos szögben felfelé. Ilyenkor irányítjuk az agyat, hogy a remfázis felé haladjon. Ez a leggyorsabb módja a tudatunk kikapcsolásának, anélkül, hogy elaludnánk.
A tapasztalatok nagyon kellemesek voltak. A meditáló sikeresen megismerkedett az őrangyalával, és bár voltak sejtései róla, most először pillantotta meg, a nevét is megtudta, valamint átélhette azt a nyugodtságot, szeretetet, amire most nagy szüksége volt. Ezután bármikor elérheti ezt az állapotot, visszamehet erre síkra, hogy újra ilyen kellemes érzések töltsék el. Azt mondta, olyan a kör, mint egy menedék, jó vissza-vissza térni. Nem kellett hozzá drága felszerelés, nem kellett tanfolyamot végezni, valójában legközelebb még a gyertya és a füstölő sem kell... Mert erre mindenki képes, aki elég nyitott, befogadó ezekre az élményekre. Nem kell görcsölni, erőlködni, csupán hagyni, hogy megtörténjen. Minél többször ismétlődik meg a kommunikáció, annál közelebb kerülnek, minél közvetlenebb a viszony, annál jobban tud az őrangyal segíteni emberpárjának, hiszen napi kapcsolatban állnak majd. És még valami. Ha még mindig úgy hiszed nem fog menni, elárulom, hogy a meditáló személy agyműtéten esett át. Ha neki sikerült sérült elmével, neked miért ne? Ne a fizikai testeddel azonosítsd magad, az csak egy védőburok. Mint a kabát a téli zimankóban. Kell, hogy ne fagyj halálra, de te nem a kabát vagy! Ez egy szükséges plussz. Ezekhez az asztrális utazásokhoz a lelked kell, a való éned, a tiszta, felsőbb tudatod.

augusztus 13.

A Mindenhatóban az a csodálatos, hogy csak olyan szituációkat kínál fel az életedben, amire szükséged van a lelked fejlődéséhez. Amiben megbotlasz, az fog Téged továbblendíteni!


Az életünk olyan, akár egy nagy ciklon. Körülöttünk rengeteg energia és lélek, lehetőség, érzelem, jó és rossz dolgok, örvénylenek. Ha nem vigyázunk, magukkal rántanak, és folyton csak sodródunk, örvénylünk egy végeláthatalan folyamatban, ami nem csak kimerít, de előbb vagy utóbb fel is emészt minket. Az egyetlen természetes módja a létezésnek, ha megtaláljuk az összhangot, és bent maradunk a középpontban, egyensúlyra törekedve.
Ennek egyik feltétele az elfogadás. Megérteni azt, hogy a rossz dolgok is ugyan olyan fontosak, mint a jók, mindkettő építő jelleggel hat ránk. Tulajdonképpen nincsenek valós problémák, csupán megoldandó feladatok, nincsenek rossz dolgok, csak az élet történései. Amint képesek vagyunk ezt feldolgozni, amint rátalálunk önmagunkra, ezek a most még problémának tűnő események maguktól megszűnnek. Legyünk hálásak azért ami megadatott, és olyan dolog felé igyekezzünk, amik pozitív hatással vannak lelkünkre. Ne tagadjunk meg semmit ami jó a testünktől, hiszen táplálnunk kell létfenntartó egonkat, de ugyan így ne tagadjuk meg a szükséges dolgokat a lelkünktől sem, hiszen ez a legfontosabb. A lélek egy egyedi dekódolású örök energia, ami nem vész el, csak átalakul.
A másik fontos dolog a türelem. Mai rohanó világunkban az egyik legnagyobb probléma, a türelmetlenség. Pedig mindennek meg van a maga ideje. Ahogy a festéknek is meg kell száradnia, hogy ne maszatolódjon el, úgy a lelki fejlődést sem lehet sürgetni. Ha valamit gyorsan akarsz elérni, közben szinte biztos hogy kihagysz dolgokat, megfeletkezel valamiről...augusztus 29.

Betegségekről:

A betegségeket mindig nagyon komolyan kell venni, de bármilyen nehéz is elfogadni, nem szabad félnünk tőlük. Mert mi történik azzal amitől rettegünk? Bevonzuk, és ránktelepszik.

Természetesen minden óvintézkedést megteszünk, hogy élhető, egészséges környezetet biztosítsunk magunk, és családunk részére. De a mai modern ember érezhetően túlzásba viszi ezeket a megelőzéseket. Elveszíti kapcsolatát a természetes környezetével, egy mesterséges extrahigiénikus burokban él. Nem alakul ki megfelelően az immunrendszere, hiszen nem kapja meg azokat a fontos impulzusokat, aminek válaszreakciójaként kialakul a védelem. Ezért is van, hogy azok a betegségek, amik minket súlytanak, többlet jelentéssel is bírnak. Ha valakinek begyullad a torka, kapar, fáj, akkor nem csak azért van mert mondjuk megfázott, hanem mert most, ebben a pillanatban, erre van szüksége. Mindannyian tudjuk, hogy véletlenek nincsenek. Ez egy figyelmeztetés, hogy valami nem stimmel. Például: nem megfelelően táplálkozik, az étel amit magához vesz, lenyel, nem jó neki. Vagy baj van a kommunikációval, nem fejezi ki magát, zárkózott, ellenséges a környezetével.

De ez minden betegségre igaz. Azáltal hogy átéljük, megszenvedjük a tüneteket, legyőzzük a kórt, többek leszünk. Ismételten tapasztalunk, fejlődünk. De ha nem vesszük komolyan, ha nem figyelünk rá, és csak gyógyszerekkel tömjük magunkat anélkül, hogy tudatosítanánk a belső harcot (tehát mesterséges gyógyszerek harcolnak helyettünk), akkor vissza fog térni újra és újra, hogy legyűrhessen.
Vajon miért hallunk olyan csodálatos gyógyulásokat, mint amikor jóindulatú rákos megbetegedésben szenvedő emberek tünetmentessé válnak, csak a megváltozott tudatállapot miatt? Ez egy elég szélsőséges példa, és nagy lelki erőre vall. De biztosan magad is felfedezted, hogy ha erőt veszel magadon, sokkal gyorsabban gyógyulsz fel. Ez az akarat, és az elfogadás. Elfogadom, hogy beteg vagyok, és hogy erre most szükségem van. Én okoztam magamnak, nem más, nem foghatom mindig másokra. Nekem kell vele megküzdenem, akarnom kell, hogy ezáltal több legyek, mint voltam, mind fizikai, sejti szinten, mind mentálisan. És ha ezzel megvagyunk, meg kell keresnünk azt a gyógymódot, amire a szervezetünk a legjobban reagál. De vajon ismerjük-e saját testünket? Kommunikálunk-e megfelelően saját fizikai burkunkkal? Vagy inkább elhanyagoljuk, és várjuk a sültgalambot?

Vessünk be mindent fokozatosan, és figyeljünk! Használjunk bátran gyógyszereket, de olyan mennyiségben amit az orvos javasol, (ne essünk túlzásokba) miközben vigyázunk természetes egyensúlyunkra (vitaminpótlás, bélbaktérumok pótlása élőkultúrával). Alkalmazzunk gyógynövényeket kis dózisokban, ügyelve a mértékre, fogyasszunk több zöldséget gyümölcsöt, teát, amik szintén gyógyhatású növények. Ismerjük a mondást: "Fűben, fában orvosság." Támogassuk veséinket, májunkat, ne pusztítsuk felesleges alkohol és drog (gyógyszer) fogyasztással. Használjunk gyógyulást elősegítő szimbólumokat, köveket. Ezek katalizátorként működnek, és elősegítik a megfelelő anyagok jobb felszívódását. Ha kell rajzoljuk fel a jeleket egy nagy vénánkra, vagy orvosságos üvegeinkre, dobozunkra, használni fog! Találjuk meg azokat a módszereket, amire a legjobban reagálunk, miközben feltárjuk a betegségek valódi, lelki okait. Miért fáj a torkom, a szemem, a lábam, a kezem, a fejem, a tüdőm, a nemiszervem...? És még sorolhatnánk. Mindennek oka van! A válaszok ott hevernek előttünk, csak le kell hajolnunk értük. Ha nem találjuk a megoldást, kérhetünk segítséget Raphaeltől és Hanieltől, vagy az őrangyalunktól. Nagyon szívesen rávezetnek a helyes ösvényre, örülnek ha együttműködhetnek velünk. Hiszen ezért vannak.

december 8.

Nem változtathatod meg a végzeted, viszont élvezetesebbé és tanulságosabbá teheted a hozzá vezető utat.

A pokolról:

A pokol nem valami távoli univerzum, nem holmi bugyogó, fortyogó lávatenger. Nem patás ördögfik ugrándoznak naphosszat böködve, kínozva a lelkeket, ahogy azt a középkori, földhözragadt ember képzelte.
Nem. A pokol sokkal közelebb van mint hinnénk...
Egyrészről szféra, ahol a bukottak tartózkodnak. Akárcsak az angyalok nekik sincs beleszólásuk a világunkba, kivéve ha meghívjuk magunkhoz őket. És ekkor veszi kezdetét a valódi pokol. Mert másodsorban elhozzuk mi magunknak. Méghozzá naponta többször is. Biztos mindannyian hallottatok szélsőséges esetekről, amikor megszállásig fajul az affér. Ez is megtörténhet, de ne szaladjunk ennyire előre. Leggyakrabban saját magunk okozzuk, önnön gyarlóságunknak teret engedve. Ragaszkodunk nehezen megszerzett földi javainkhoz, ami nem lenne gond, ha ezt a terhet nem cipelnénk magunkkal a túlvilágra is. Ragaszkodunk emberekhez, szinte birtokoljuk társunkat, szerelmünket, gyermekeinket, családunkat, barátainkat. Hozzájuk ragaszkodván pedig itt keringnek lelkeink örök kárhozatra és lassú fájdalmas enyészetre kárhoztatva. Mérgezzük lelkünket keserű pirulákkal, úgy mint: düh, gyűlölet, kicsinyesség, irígység, kapzsiság, fékevesztett indulat, ami tetlegességig fajul, féltékenység... és még sorolhatnám. Mindannyian érezzük ezek mennyire kellemetlen dolgok. Egyik sem tölt el örömmel, csupán szenvedést okoz. Akkor miért engedünk nekik teret? És ezzel miért nyitunk utat valami sokkal rosszabbnak is?
Milyen lehet úgy meghalni, hogy függsz például a cigarettától, majd nem tudván továbblépni, ittragadsz, és lassan elsorvadsz a vágytól, mert többé nem szívhatsz el egyetlen szálat sem? Milyen lehet úgy meghalni, hogy izzó szerelemmel szeretsz valakit, és nem tudod elengedni? Szenvedsz két világ között, saját magadat arra kárhoztatva, hogy figyelned kelljen, ragaszkodásod miként taszítja kedvesed is depresszióba, mert képtelen feldolgozni ami történt, és folytatni az életét. Ahogyan a szülő sem engedi el gyermekét, és persze fordítva is, ha valamelyiküknek menni kell. Pedig az életben mindennek meg van az oka. Nincsenek felesleges áldozatok, nincsenek felesleges körök... csak a sors van, és a tanulság. Ez a mozgatórugó a világmindenségben.
A sötétség hívői mind a fizikai világ matériájában ragadnak, elhitetve magukkal, hogy itt és most van csak. Nincs sors, nincs felsőbb hatalom, nincs semmi, csak ők, akik a világ közepei, és joguk van mindenhez. De ez tévedés! Ezzel csak olyan erőket vonzanak be, amik lassan kiszipolyozzák, majd az őrületbe taszítják őket.
Ez a földi pokol.

december 10.

A szeretet és a tudás az univerzum alappillérei. Ezek adnak értelmet életünknek, valamint előremozdítanak a fejlődés útján.

A jó és a rossz...

Nincs olyan, hogy jó ember, és rossz ember. Az élet nem fekete és fehér. Nincsenek velejéig romlott lelkek, csupán eltévedt csapásokon barangolók. Mindenkinek jár egy esély, mindenki képes adottságaihoz mérten a változásra, ha úgy érintik meg a lelkét, hogy az információt képes legyen befogadni az ő szintjén. Van akinek egy szó, egy utalás, egy jel is elég. Van akinek viszont egyenesen látomásokra van szüksége, hiszen nem olyan kifinomultak az érzékszervei, konkrétumok kellenek számára. Nincs ezzel semmi baj. A lelki fejlődést nem lehet, és nem is kell siettetni. Te döntöd el, milyen ütemben szeretnéd meglépni a fokokat. És ebben segíteni fognak Neked az angyalok. Ne tagadd meg a rossz oldalad, ne bánkódj a hibáid miatt, ne érezd magad rosszul emiatt. Az is a részed, és mint olyannak funkciója, célja van. Mily tökéletes az Isteni teremtés. A mások szerint hátráltató tulajdonságokból is kovácsolhatsz előnyt.

-Azt mondják lassú vagy? Vagy csak inkább alapos? Lehet, hogy te olyan dolgokat is észreveszel, amit mások nem a nagy rohanásban.
-Azt mondják buta vagy? Vagy lehet, hogy pont emiatt te hamarabb rájössz az egyszerűbb megoldásokra, mert nem bonyolítod túl?
-Azt mondják kövér vagy? Ki szerint? Nem tudhatod mikor jönnek jól a plusz kilók. Talán az emberek emiatt nem félnek neked megnyílni, mert látják nem hajszolod a "társadalmi tökéletességet". Talán ha nagyon beteg leszel, ez a plusz energiatartalék menti meg az életed...nem tudhatod előre.
-Azt mondják önző vagy? Közben pedig nem tudják, hogy csak nem szereted legyezgetni magad azzal, hogy titokban mennyi mindenki függ tőled, mert segítesz nekik.
-Elkényeztetett vagy szerintük? Csak mert otthon laksz a szüleiddel, és szereted őket? Miért költöznél el, miért hagynád őket magányra ítélve, ha egyszer szükségetek van egymásra?
-Úgy érzed, rossz dolgokat tettél? Gonoszul viselkedtél másokkal? Nosza, most már tudod, hogyan csapnak be embereket, használd fel, és segíts azoknak, akik még kellően naívak ezen a téren!

Használd amit kaptál, használd fel azokat az útravalókat, amiket eddig összegyűjtöttél!